-25 % sinulle jäsen tai jäseneksi liittyvä.

Anna kengillesi uusi elämä

#runcare #stadium #asics

Suomalaisen perheen eteinen ja sen kaapit täyttyvät lenkkikengistä. Lapsen jalka kasvaa niin, että hänelle saatetaan ostaa uudet lenkkarit pari kertaa vuodessa. Mutta entä köyhissä kehitysmaissa? Siellä kouluun päässyt lapsi kulkee kouluun useita kilometrejä päivässä polttavan kuumalla hiekalla ilman minkäänlaisia jalkineita.

Stadium ja ASICS uusivat viime vuonna ensi kertaa toteutetun ja suuren suosion saaneen hyväntekeväisyyskampanjan Tansaniaan Afrikkaan. Asiakkaat saivat luovuttaa lenkkareitaan eteenpäin Stadium-myymälöiden kautta. Lenkkarithan ovat käyttökelpoiset jopa 1000 – 1500 kilometriä, kuinka moni meistä käyttää lenkkikenkiään niin pitkään ennen kuin vaihtaa uusiin?

Näin lenkkarikeräys toimii

Kampanjan aikana kuka tahansa voi tuoda vanhat lenkkarinsa kierrätykseen mihin tahansa Stadiumin myymälään kautta maan. Matkahuolto toimittaa ehjät ja puhtaat lenkkarit Stadium-myymälöistä Liike Ry.lla, joka lähettää ne Tansaniaan, huonokuntoiset kengät laitamme kierrätykseen.

Kuluvan vuoden keräyksellä tuetaan erityisesti Etelä-Tansanian Mtwara-Mikindanin maakunnassa sijaitsevien kahdeksan yläasteen tyttöoppilaita. Kyseisissä kouluissa tyttöjen päättökokeiden tulokset ovat olleet erittäin huonoja ja vain maksimissaan 25% tytöistä suorittaa yläkoulun hyväksytyksi. Osassa kouluista alle kymmenes suorittaa opintonsa hyväksytysti. Liikunnan, terveyskasvatuksen ja tasa-arvotyön avulla pyritään kehittämään tyttöjen ja heidän perheidensä motivaatiota suorittaa yläkoulun opinnot menestyksekkäästi loppuun asti.

Liike ry:n Ari Koivu kertoo, että vuoden 2015 Run, Care & Reactivate -keräyksen lenkkarit auttoivat erityisesti alakoulujen lapsia ja varsinkin yleensä heikommassa asemassa olevia, mutta jopa kilpatasolla jalkapalloa pelaavia tyttöjä Tansanian maaseudulla.

Keräykseen kaivataan tänä vuonna erityisesti lasten lenkkikenkiä, mutta myös aikuisten hyväkuntoiset kengät ovat tervetulleita.

Kiitos lahjoituksestasi!