Synttäritarjoukset jopa –60 %

Synttäritarjoukset jopa –60 % Osta nyt

9 juoksemisen positiivista vaikutusta

Juoksu vaikuttaa positiivisesti terveyteen monin eri tavoin. Tässä on 9 syytä ottaa treenivaatteet esiin ja antaa mennä!

Kehosta tulee kestävämpi

Tutkimukset osoittavat, että juoksemisen tapainen korkean iskutuksen harjoittelu vahvistaa kehoa ja suojaa luustoa parhaalla tavalla, lisää luumassaa ja samalla vähentää osteoporoosin riskiä.

Vastustuskyky paranee

Sopiva juoksutreenien määrä edistää solujen muodostumista, mikä puolestaan parantaa vastustuskykyä. Jos kuitenkin vilustut, oireet ovat lievempiä, jos olet juoksija.

Vähäisempi stressautuminen

Juoksu lisää kehon stressiä ehkäisevien hormonien tuotantoa. Dallasilaisen Southern Methodist Universityn tutkimuksissa on havaittu, että säännöllisesti kuntoharjoittelevien henkilöiden stressireaktiot ovat muita lievempiä.

Lisää keuhkojen kapasiteettia

Keuhkojen toiminta paranee, jos juoksee säännöllisesti. Juokseminen lisää hapenkulutusta, mikä puolestaan kasvattaa keuhkorakkuloita ja siten parantaa keuhkojen toimintaa. Juoksijoiden keuhkot ovat siis keskimäärin paljon suorituskykyisemmät kuin huonompikuntoisten henkilöiden.

Parantaa ongelmanratkaisukykyä

Juoksu kuljettaa aivoihin paljon happea, minkä vuoksi juoksijat ovat hyviä ratkaisemaan ongelmia ja keskittymään.

Helpompi tehdä päätöksiä

Tutkimukset osoittavat, että juokseminen optimoi aivojen kognitiiviset kyvyt, sillä aivojen verenkierto ja happitilanne paranevat. Se parantaa sekä muistia, keskittymiskykyä, päätöksentekokykyä kuin reaktiokykyäkin.

Juokseminen vähentää mielialavaihteluita

Noradrenaliinin, dopamiinin ja serotoniinin suurempi erittyminen vähentää säännöllisesti juoksevan mielialavaihteluita.

Nukut paremmin

Suurin osa tietää, että liikkuminen parantaa unta, eikä juokseminen ole mikään poikkeus. Jos menet makuulle juoksulenkin jälkeen, keho palautuu tehokkaammin ja korjaa vaurioituneita soluja nopeammin, minkä vuoksi myös nukut paremmin.

Ja vielä lopuksi – juokseminen saa onnellisemmaksi

Juokseminen vähentää stressihormonien erittymistä ja lisää kehon hyvän olon hormonien tuotantoa – seratoniini, endorfiinit ja dopamiini.