Vinkkejä vastuulliseen vaatehuoltoon

Me Stadiumilla teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että tuotantomme ympäristövaikutukset pysyisivät mahdollisimman pieninä. Kuluttajana sinäkin voit tehdä oman osuutesi, koska tekstiilit vaikuttavat ympäristöön koko elinkaarensa ajan.

Pidennä vaatteidesi käyttöikää

Teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että tuotantomme ympäristövaikutukset pysyisivät mahdollisimman pieninä. Kuluttajana voit tehdä monia asioita ympäristön hyväksi, esimerkiksi huoltaa vaatteitasi. Vaatteet vaikuttavat ympäristöön koko elinkaarensa ajan, ja mitä pidempään ne säilyvät käyttökelpoisina, sen parempi. Tutustu vinkkeihimme!

Pese vain tarvittaessa

Voit säästää ympäristöä ja tekstiilejä pesemällä vaatteet vasta sitten, kun ne ovat oikeasti likaisia. Vaatteita voi hoitaa myös muilla tavoin, esimerkiksi harjaamalla ja puhdistamalla pienet tahrat kostealla liinalla pyykinpesun sijaan. Näin toimimalla pienennät vaatteiden ympäristövaikutusta.

Täytä pyykinpesukone oikein

Sääntö on yksinkertainen: pese aina täysiä koneellisia! Jos et ole varma, kuinka paljon pyykkiä koneeseen voi laittaa, voit testata, mahtuuko nyrkkisi vielä likapyykin päälle ilman että painat sitä kasaan. Silloin kone on sopivan täynnä. Oikein täytetyssä koneessa vaatteista irtoaa myös vähemmän kuituja ja mikromuovia pesun aikana.

Käytä pesupussia

GuppyFriend-pesupussia käyttämällä voit pidentää vaatteidesi käyttöikää. Lisäksi se sitoo vaatteista pesun aikana irtoavaa mikromuovia, jonka voi myöhemmin hävittää jätteiden mukana tai laittaa muovinkeräykseen. Pesupussi

Käytä matalampaa pesulämpötilaa

Käytä aina niin matalaa pesulämpötilaa kuin mahdollista. Vaatteisiimme on merkitty korkein sallittu pesulämpötila, mutta joskus puhdasta saa viileämmälläkin vedellä. Useimmiten 30 °C tai 40 °C riittää.

Valitse ympäristömerkitty pyykinpesuaine

Pyykinpesuaine, joka ei sisällä fosfaatteja tai optisia kirkasteita, on ympäristöystävällisin vaihtoehto. Noudata aina pakkauksen annosteluohjeita. Liika pesuaine voi heikentää huuhtelu- ja pesutulosta. Vältä huuhteluaineen käyttöä.

Kuivaa pyykit narulla

Kuivausrumpu käyttää paljon energiaa ja kuluttaa jonkin verran vaatteita. Pyykin kuivaaminen narulla säästää ympäristöä ja saa vaatteet tuoksumaan ihanalta!

Turvaudu kemialliseen pesuun mahdollisimman harvoin

Stadiumilla myydään vain tuotteita, jotka ovat konepestäviä. Jos sinulla on kemiallista pesua vaativia vaatteita, voit valinnoillasi vaikuttaa siihen, että turhia kemikaaleja ei käytetä ja että niitä ei päädy luontoon. Käytä ensisijaisesti ympäristöystävällisiä pesuloita, joiden ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni.

Anna uusi elämä vanhoille treenikamoille

Human Bridgen kanssa toteutettava re:activate-keräyskampanjamme auttaa antamaan uuden elämän tuotteille, joita asiakkaamme eivät enää tarvitse. Otamme vastaan kaikenlaisia treenikamoja ja vaatteita, myös kuluneita ja rikkinäisiä. Toimitamme niistä sopivat apua tarvitseville. Voit jättää tarpeettomat varusteesi Stadiumin myymälöistä löytyviin keräyslaatikoihin. Näin voit antaa jollekin mahdollisuuden parempaan elämään ja autat samalla säästämään luonnonvaroja. Kaikki keräykseen toimitetut tuotteet päätyvät joko uudelleenkäyttöön tai kierrätykseen.