Näin kaikki alkoi

Stadiumin historia
Stadiumin tarina alkoi vuonna 1974, kun veljekset Ulf ja Bo Eklöf päättivät olla parhaita urheiluvarusteiden ja urheilumuodin saralla. Vanhempiensa ruokakaupassa kasvaneina he olivat saaneet tuntumaa yrittäjyyteen ja myyntiin. Kiinnostus urheiluun oli mukana lapsesta lähtien, sillä he viettivät paljon aikaa laskettelurinteessä kotipaikkansa Norrköpingin ulkopuolella.

Nuoruusvuosina, kun isoveli Ulf opiskeli vielä kauppakorkeakoulussa, hän sai mahdollisuuden ottaa vastuulleen Spiralen Sport -urheilukaupan Norrköpingissä. Spiralen Sport oli perinteinen urheilumyymälä, jossa tuotteet myytiin tiskiltä. Ulf ja Bo Eklöf, täynnä energiaa ja yrittäjähenkeä, mullistivat perinteisen urheilukaupan täysin. Spiralen Sport -myymälän jälkeen katseet kääntyivät Norrköpingistä Tukholmaan – ja vuonna 1987 maailma sai todistaa kaikkien aikojen ensimmäisen Stadium-myymälän syntyä Tukholman Sergelgatanilla. Menestys osoittautui tosiasiaksi jo ensimmäisenä päivänä, ja loppu on urheilukielellä ilmaistuna ”historiaa”.

Tukholmassa sijaitsevan Stadium Sergelgatanin avaamisen jälkeen Stadium on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista urheiluketjuista. Stadium Sergelgatan on saanut seuraa kolminumeroisesta määrästä tavarataloja, jotka myyvät urheiluvarusteita ja urheilumuotia Ruotsissa, Suomessa, Saksassa ja Norjassa. Stadium on kasvanut Stadium Team Salesilla ja uusilla konsepteilla Stadium Outlet, Stadium Ski ja Sneakers Point. Lisäksi Stadiumin Stadium Sports Camp on Ruotsin suurin ja todennäköisesti maailman hauskin urheiluleiri lapsille ja nuorille. Leirille osallistuu vuosittain noin 8 000 lasta, joiden kokemuksista syntyy elinikäisiä muistoja.

Stadium 2000-luvulta lähtien

2000Ensimmäinen Ruotsin ulkopuolella sijaitseva myymälä avataan Fisketorvetin kauppakeskuksessa Kööpenhaminassa.

2001Seuraava askel on Suomi, kun ensimmäinen myymälä avataan Forumissa Helsingin keskustassa. Nykyisin Suomessa on 26 Stadium-myymälää.

2005Stadium saa uuden osakkaan, Ikano SA:n, joka on Kampradin perheen omistuksessa. Ikano omistaa 25 prosenttia yrityksestä. Muut pääomistajat ovat Ulf ja Bo Eklöfin perheet. Stadium on päättänyt olla listautumatta pörssiin. Stadium lanseeraa Activity Bag -hankkeen, jossa jaetaan vuosittain aktiviteettilaukkuja lapsille ympäri Ruotsia.

2007Stadium-myymälät täyttävät 20 vuotta. Sisjönissä Göteborgissa avataan upouusi valtava Stadium-myymälä, jossa on uusi myymäläkonsepti. Nykyisin Stadiumilla on kuusi isokokoista myymälää. Lisäksi Stadium ottaa seuraavan askeleen avaamalla Ruotsissa uuden myymälän verkossa: www.stadium.se.

2009Uudet verkkokaupat Tanskassa ja Suomessa: www.stadium.dk ja www.stadium.fi.

2012Stadium juhlii 23. maaliskuuta ensimmäisen, Sergelgatanilla sijaitsevan myymälänsä 25-vuotispäivää.

2013Stadium julkaisee ensimmäisen kerran kestävän kehityksen raportin.

2014Ensimmäinen myymälä Pohjoismaiden ulkopuolella avataan Mönckebergstrassella Hampurissa Saksassa. Nykyisin Stadiumilla on kolme myymälää Hampurissa.

2017Myymäläkonseptia päivitetään ja myymälän ja verkkokaupan välinen raja hälvenee ”Order in store” -palvelulla, jossa koko valikoima (varasto, kaikki myymälät) on asiakkaan saatavilla. Konserni on kasvanut ja sisältää noin 160 myymälää ja 3 500 työntekijää. Noin 100 000 lasta ja nuorta on tähän mennessä osallistunut Stadium Sports Camp -leirille.

2019Stadium perustaa ja jakaa uuden Fair Play -palkinnon Idrottsgalan-tapahtumassa. Stadiumin perustajat Bo ja Ulf Eklöf perheineen ostavat takaisin Ikano AB:n omistamat 26,8 prosenttia ja omistavat jälleen 100 prosenttia yrityksestä. Stadium Outlet avaa kaksi fyysistä myymälää Norjassa, yhden Kristiansandissa ja toisen Mossissa.

2020Stadium Sports Camp juhlii 25-vuotispäiväänsä ja ottaa e-urheilun mukaan ohjelmaansa. Stadium-konsernin uusi online-varasto otetaan käyttöön verkkokaupan kasvuun vastaamiseksi.