Valitse oikeat jääkiekkovarusteet lapselle

Jääkiekkokausi alkaa nopeammin kuin uskotkaan! Monille vanhemmille se merkitsee uusien jääkiekkovarusteiden ostoa lapsille. Annamme vinkit varusteiden helppoon päivitykseen.

Lapselle kannattaa aina hankkia kattava jääkiekkovarustus. Myös pienen lapsen pitää oppia kaatumaan lyömättä esimerkiksi lantiota, polvia ja kyynärpäitä. Joakim Andersson, Färjestad BK:n kalustonhoitaja, opastaa ostossa ja neuvoo varmistamaan ennen kauden alkua, että varusteet ovat ehjät.

– Varmista, että varusteet istuvat hyvin ja maila on riittävän pitkä. Lapset tunnetusti kasvavat paljon kesällä, Färjestad BK:n kalustonhoitaja Joakim Andersson sanoo.


Material Managerin parhaat vinkit

1. Jääkiekkosuojat

Kattavalla varustuksella tarkoitetaan luistimia, kypärää, hanskoja ja suojia esimerkiksi kasvoille, jaloille, polville ja kyynärpäille, sekä tietysti vaatteita. Varustuksen kattavuuden lisäksi on tärkeää, että se sopii pelaajan kehoon. Eli tarkista, että koot ovat sopivia. Älä valitse jääkiekkovarusteita, joissa on kasvunvaraa, sillä ne voivat heikentää suojaavuutta ja aiheuttaa tarpeettomia hiertymiä.

– Saatavilla on erikokoisia suojapaketteja eri ikäisille. Iästä riippumatta käytetään kuitenkin aina samanlaisia suojia. Yleinen virhe jääkiekkovarusteiden ostossa lapsille on liian isojen varusteiden hankinta, Joakim Andersson sanoo.

2. Valitse oikeankokoinen kypärä

Oikeankokoinen kypärä on mukava ja suojaa päätä muita paremmin, koska se istuu kunnolla. Joidenkin kypärien kokoa pystyy säätämään jonkin verran. Kypärään valitaan aina ristikko, mielellään samalta valmistajalta.



– Huomioi, että kypärällä on parasta ennen -päiväys. Kypärän käyttöikä on noin kuusi vuotta, joten tarkista sen kunto ennen jokaisen kauden alkua. Ja panosta mieluummin muutama lisälantti uuden kypärän hankintaan sen sijaan, että perit jonkun vanhan kypärän.

3. Anna lapsen sovittaa luistimia

Hyvät luistimet ovat edellytys jäällä viihtymiselle. Anna lapsen aina sovittaa molempia luistimia, sillä jalat ovat usein erikokoiset. Muista kunnolliset sukat sovitustilanteessa.



– Liian iso luistin voi aiheuttaa hiertymiä ja saada horjumaan. Istuvuus on kaiken A ja O – varmista, että luistimet ovat mukavat, eivät liian jäykät.

4. Valitse maila luistimet jalassa

Tärkeintä on löytää oikeanpituinen jääkiekkomaila. Se tehdään testaamalla mailaa luistimet jalassa. Mailan lavan pitää osoittaa hieman ylöspäin, kun pidät mailasta käsivarsi taivutettuna luistimet jalassa.

5. Pidä huolta varusteista

Varusteiden kunto pitää tarkistaa säännöllisesti. Muista myös huolehtia varusteista parhaalla mahdollisella tavalla, jotta ne kestävät pitkään.

– Tuuleta ja kuivaa varusteet jokaisten treenien jälkeen. Siten ne pysyvät paremmassa kunnossa, Joakim Andersson vinkkaa.